Plats: Usit, Sveagatan.
Innehållsförteckning:
Ciabata
Ruccola
Isbergssallad
Majonäs
Äggskivor
Ca 60 räkor
Körsbärstomater
Gurka
Rödlök
Persilja
Citronklyfta
Pris: 150 kr
Dryck: Saranac Black Forest
Dags för någonting annorlunda!
Restaurang Usit ligger ett stenkast från Sveaplan och inriktar sig på det amerikansk-italienska köket.
Räksmörgås heter således "shrimp sandwich" i menyn och serveras på en smörstekt ciabata. Dessutom påträffar vi här för första gången mogna körsbärstomater, istället för de ofta lätt omogna lycopersicon aromata som vi vant oss vid att påträffa på mackorna.
Räkmacka på stekt ciabata är en intressant och rolig smakupplevelse, men dessvärre blir ciabatan väldigt seg att skära i. Lite vassare knivar istället för vanliga ikeabestick hade behövts till den här rätten.
Även på dryckesfronten får vi en oväntad cross-kitchen-upplevelse. Istället för vin blir vi rekommenderade den amerikanska ölen Saranac Black Forest, som visar sig vara en mörk och fyllig lager. En glad överraskning.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar