Plats: Kajutan, Feskekôrka
Innehållsförteckning:
Ljust bröd
Majonäs
Rosésallad
Fikassésallad
Morot
Äggskivor
Persiljekvist
Ca 60-70 räkor
Citronklyfta
Pris: 129 kr
Dryck: öl.
På sin hemsida hävdar Kajutan att de har "Göteborgs största räksmörgås". Det är inte med sanningen överrensstämmande. Kajutans räkmacka är ungefär lika stor som de andra smörgåsar vi testat i staden, varken mer eller mindre.
Däremot är räkorna synnerligen färska och nykokta. Och konstigt vore det väl annars, med tanke på att Kajutan är inhyst i Feskekôrka, Göteborgs mest anrika fiskmarknad med anor från 1800-talet.
Kajutan är inget kvällsöppet ställe, så vi besöker serveringen under vår lunchpaus och driker således lättöl till maten. Annars finns ett trevligt litet utbud av vin och ljusa öler.
Mackan serveras på en tjock skiva ljust hembakt bröd med sesamfrön på. Brödet är mycket sött, nästan på gränsen till sockerkaka. Vad gäller ägget så är det nykokt och skivat. Skivorna blandar sig lätt med majonäsen till en slags liten äggsallad. Somliga uppskattar detta, andra inte.
Den stora behållningen med att äta skaljur på Feskekôrka är och förblir omgivningarna. Från de tindrande isdiskarna några meter från vårt bord blickar kattfisk och marulk lömskt tillbaka mot oss.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar