Plats: Istället, Linnégatan
Innehållsförteckning:
Rostat bröd
Smör
2 skivor sallad
Tomat
Gurka
Ca 60-70 räkor
2 klickar majonäs
Skivat ägg
Citronklyfta
Dillkvist
Pris: 145 kr
Dryck: South, Sauvignon blanc. 389 kr/flaska
Hittills har nästan alla vi besökt föreslagit ett glas av husets vita vin att inta till mackan när vi frågat, men här blir vi rekommenderade en flaska vitt från södra Australien, så det får det bli.
Flaskan sätts prompt på kylning, och sedan inväntar vi räkmackorna. De har tydligen varit populära under dagen, för när sällskapet vid bordet bredvid lite senare också vill beställa räksmörgås så har de tagit slut.
Innan maten får vi också in en liten brödkorg med färskost, smör och oliver till.
Iställets räkmacka serveras på ett avlångt, rostat, landgångsbröd och med några blad vanlig huvudsallat i botten. Resten av grönsakerna ligger skurna vid sidan om mackan.
Det hårdkokta ägget är nykokat och skivat i halvcentimetertjocka slantar. Tillsammans med majonäsen blir det som en liten äggsallad.
Över huvud taget ger den här mackan ett enkelt och genomtänkt intryck. Den föreställer sig inte, den hänger sig inte åt några longörer eller tics.
En annan observation vi gör är att alla mackor vi ätit hittils innehållit samma antal räkor, oavsett alla andra avvikelser.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar