Plats: Henriksbergs takterrass
Innehållsförteckning:
Kavring
Ramslökmajonäs
Ruccola
Bladspenat
Räddisslantar
Tomatskiva
Gurkskivor
Ca 60-70 räkor
Ägghalva
Ärtskott
Dillkvist
Citronklyfta
Pris:119 kr
Dryck: husets vita vin, chilenskt.
När vi anländer råder det after work och uteplatsen är så gott som fullsatt.
Räkmackan ligger under "förrätter" på menyn och finns i två storlekar: liten för 55:- och stor för 119:-
Den stora är således inte heller lika stor som de smörgåsar vi testat tidigare, men innehåller ungefär lika stor mängd räkor, vilket innebär att den relativa andelen räkor blir mycket högre. Vilket känns lyxigt.
Kavringen som ligger i botten gör att mackan blir mindre söt och känns mer "vuxen". Mackan innehåller diverse exotiska ingredienser som bladspenat och rädisor men i kombination bildar de här delarna en förvånansvärt väl smakavvägd liten sallad som fungerar bra i samverkan med räkorna och ramslökmajonäsen.
Efter lite debatt kommer vi fram till att ramslök trots namnet inte är en lök utan en ört.
Citronen ligger vid sidan av och ägget ligger i en halva på ena kanten av mackan, lätt att särskilja, vilket också ger plus i kanten.
När vädret är vackert, när man har gott om tid inte är alltför vrålhungrig kan den här mackan alltså vara värd att söka upp.
Något som drar ned intrycket rejält är dock att servicen är undermålig.
Servitrisen kan inte upplysa oss om vad vi dricker för vin, och när vi senare har frågat efter notan i en halvtimme får vi beskedet att någon slarvat bort den. Tablå.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar