söndag 3 maj 2009

Carnegie Kaj


Plats: Carnegie Kaj i Novotel Göteborg

Innehållsförteckning:
Ljust eller grovt bröd
Smör
Majonäs
2 sorters salladsblad
Hårdkokt ägg
Tomatklyftor
Cirka 70 räkor
Rödlök
Gurkskivor
Dillkvist
Citronklyftor
Pris: 140 kr

Dryck: Terra Organica Sauvignon Blanc, 65 kr/glas

Cargegie Kaj är hotellrestaurang för Novatel Göteborg, som ligger inhyst i en gammal anrik bryggeribyggnad vid älven i närheten av Röda Sten. Roligaste sättet att ta sig ut dit är att ta Älvsnabben till Klippan och sedan promenera sista biten.
Väl inne i restaurangen har man fin utsikt över Älvsborgsbron och alla fartyg som glider förbi utanför.

Vinet vi blir rekommenderade är ett lätt och fruktigt vitt vin från biodynamiska odlingar i Frankrike.
Det visar sig att man kan välja mellan ljust och mörkt bröd till sin räksmörgås. Vi väljer det ljusa brödet, som ändå visar sig vara ganska fiberrikt och tyvärr inte dagsfärskt.
Brödet är brett med smör, ovanpå smöret ligger salladen och ovanpå salladen vad som ser ut att vara ett stort berg av räkor. Dessvärre är räkberget byggt ovanpå en kärna av hårdkokt ägg skuret i klyftor, vilket hålls på plats med en rejäl klick vanlig vit majonäs.

"Den är lite som en smällkaramell den här" blir ett av omdömena. "lite fransig i kanterna och så en massa överraskningar i mitten". De tjocka tomatklyftorna hör till de överraskningar som känns mest onödiga, särskilt som de inte är nyskurna.
Själva räkorna är däremot färska, knubbiga och mycket goda, vilket ändå höjer den här smörgåsen några snäpp över en bättre cafémacka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar