Plats: Kök & Bar 67 på Quality Hotel 11
Innehållsförteckning:
2 skivor kavring
Smör
Bladsallad
Rosésallad
3 äggklyftor
Tomatklyfta
En klick dillmajonäs
Röd stenbitsrom
Ca 60-70 räkor
Dillkvist
Pris: 169 kr
Dryck: Fleur Du Cap, 73 kr/glas
Quality hotel i Göteborg ligger "på andra sidan älva", dvs Hisingen, och är inrymt i en ombyggd maskinhall med utsikt över vattnet, där man har bevarat mycket av den ursprungliga miljön på ett spännande sätt.
Enklast tar man sig nog dit via Älvsnabben.
Personalen rekommenderar det vita vinet Fleur Du Cap, en sydafrikan med lika delar chardonnay, sauvignon blanc, semillon och viognier. Lätt och fruktig smak.
Mackan som serveras är mycket dekorativt upplagd. Vid närmare inspektion visar sig detta ha åstakommits genom att man placerat en tomatklyfta vinklad inåt mot mackan, ovan på detta salladsbladen och därefter resten av pålägget som motvikt, vilket får effekten att salladen reser sig som en liten bonsai. Vi beslutar oss för att kalla detta trick för "salladshylla" eller möjligen salladstrappa".
Löjrommen och rödlöken verkar i bra kontrast till räkorna, som är färska och fina.
Brödet, kavring, är däremot både för tjockt skuret och alldeles för torrt, vilket drar ned intrycket rejält. Dessutom visar det sig vara två lösa skivor bröd lagda bedvid varandra.
Sedan grusas definitivt våra hopp om en god måltid när en av oss biter rakt i en knastrig småsten som följt med den dåligt sköljda salladen.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Dryck: Fleur Du Cap, 73 kr/glas
Quality hotel i Göteborg ligger "på andra sidan älva", dvs Hisingen, och är inrymt i en ombyggd maskinhall med utsikt över vattnet, där man har bevarat mycket av den ursprungliga miljön på ett spännande sätt.
Enklast tar man sig nog dit via Älvsnabben.
Personalen rekommenderar det vita vinet Fleur Du Cap, en sydafrikan med lika delar chardonnay, sauvignon blanc, semillon och viognier. Lätt och fruktig smak.
Löjrommen och rödlöken verkar i bra kontrast till räkorna, som är färska och fina.
Brödet, kavring, är däremot både för tjockt skuret och alldeles för torrt, vilket drar ned intrycket rejält. Dessutom visar det sig vara två lösa skivor bröd lagda bedvid varandra.
Sedan grusas definitivt våra hopp om en god måltid när en av oss biter rakt i en knastrig småsten som följt med den dåligt sköljda salladen.
Fler bloggar om: räksmörgås, räkmacka, Göteborg, mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar