Plats: Festivaltältet, Göteborgs Filmfestival
Innehållsförteckning:
Citronskiva
Gurkskiva
Salladsblad
ca 50-60 räkor
En klick majonäs
Tomatklyftor
Hårdkokt ägg, i klyftor och slantar
Färskost
Tunnbrödskaka
Pris: 125 kr
Dryck: il Nostro Grecanico Catarratto, 65 kr/glas
På Göteborgs filmfestival finns traditionsenligt ett festivaltält, en mysigt inredd och ordentligt uppvärmd mötesplats med konserter, bar och lite enklare skaffning.
I år, 2010, är Leif Mannerstöm ansvarig för serveringen och har satt upp "Sjömagasinets berömda räksmörgås" på menyn.
Och i enighet med sina tidigare uttalanden i räkmacksdebatten så levererar Mannerström faktiskt en macka där räkan står i centrum. Här finns inga berg av majonäs att gräva sig igenom utan bara en liten lagom aioliliknande klick i toppen. Grönsakerna håller sig ganska basic och det är naturligtvis inget smör på brödet utan istället ett tunt lager färskost, som ger en spännande liten syrlighet till räkorna.
Ägget dyker upp i två skepnader, dels som två klyftor på ena kanten och sedan som några slantar i botten av räkhögen, men håller sig i alla fall på en lagom nivå.
Det är en mycket bra macka under omständigheterna, och helt okej till att inviga långväga festivalgäster i räkmackans mysterier. Frågan är dock om man kan verkligen säga att det är samma smörgås som på Sjömagasinet - till att börja med serveras den ju inte "a' la minute" i tältet. Kalla det snarare variation på ett tema.
Fler bloggar om: räksmörgås, filmfestivalen, räkmacka, Göteborg, mat,filmfestival.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar